Očistný debakel

Čiernobiela láska opäť ožíva. Hovorí sa, že na prvú lásku sa nedá zabudnúť, lenže Simona Benovi ublížila. Ublížila tak, že sa každým jedným nádychom pre to trápi. Túži po pomste. Podarí sa mu, aby Simona... pykala? 

Autor: Enja Rúčková                                                

Počet strán: 195 
Žáner: romantika, realita 
Vydavateľstvo: HladoHlas 
Rok: 2012 

Anotácia: 
Ben a Simona. Mohlo to vyzerať celkom sľubne. Alebo to mohla byť aspoň obyčajná stredoškolská láska. No nebola. Ben a Simona, dva živle, ktoré sú rozdielne, no nevedia bez seba žiť. Ich príbeh v prvej knihe skončil dosť nešťastne. Veď sa hovorí, že čas hojí rany. Kto zíde z očí zíde z mysle. No hovorí sa, že na prvú lásku sa nezabúda. Toto posledné príslovie je ako uliate na Simonu a Bena... 
Prejdú roky a z Bena je úspešný bohatý muž, ktorý však nemá naozajstnú lásku, len ženy ktoré milujú jeho kreditku a tučné konto. Ben nie je hlúpy a ani slepý. Dá tým chuderám čo chcú a týmto svojím koníčkom, ktorý mu má údajne pomôcť zabudnúť na Simonu, neplánuje len tak skoncovať. Srdce mu trpí, no on nechce milovať. Chce pomstu. Aby Simona pykala, pykala, pykala a aby preklínala ten deň, keď  sa do neho zaľúbila. 
Simona nemá taký zlatý vydláždený život ako Ben. Je síce stále chudá a bledá, no má prácu a vie sa o seba postarať. Teda, ako sa to vezme. Simona žije s jedným ožranom, pre ktorého existuje iba alkohol, zábavky, hnusný, povýšenecký tón hlasu a... násilie. Je jasné, že typická Simona sa nikomu sťažovať nebude a bude mlčať. Doma bude žienka domáca, ktorá sa nevie a ani nedokáže brániť. Modriny a rany aj na duši skrýva a nikto netuší, ako sa trápi. 
Keď sa po rokoch úplne nečakne opäť stretnú, obidvaja budú veľmi šokovaní, staré city sa pohnú, no obidvom víri v hlave tá istá myšlienka: už nikdy to nebude ako predtým... 
Síce obidvaja budú totálne nesvoji z toho, že sa uvidia, život ide ďalej, aj keď ani jeden nepopiera, že mu je ten druhý ľahostajný...
No okrem citov začne sa v Benovi prebúdzať pomsta. Simonu miloval z celého srdca, no ona mu podupala po jeho citoch, nezáležalo jej na ňom a ublížila mu hlbokou ranou. Ben je pri moci, Simonu pozná a má aj peniaze. Stačí iba vymyslieť nejakú sladkú pomstu a Ben bude mať konečne to, po čom vždy túžil. No na druhú stranu, Ben je ten istý ako ten mladý chlapec, ktorý miloval Simonu a urobil by pre ňu všetko. Dokáže sa jej naozaj pomstiť a prizerať sa tomu, ako trpí a udúša sa žiaľom? Bude pre Simonu prekliatie, že Bena opäť stretla alebo naopak, vykúpenie? A čo Simonin milujúci priateľ? Urobí s ním Ben poriadok a Simonu ochráni alebo sa spolčia, nech Simona trpí? Druhé pokračovanie knihy Čo koho do toho, by ste si nemali nechať ujsť. Je totiž také krásne ako to prvé...

Moje hodnotenie: 
Kniha Čo koho do toho sa mi veľmi páčila, no taký smutný koniec som teda nečakala. Preto keď som sa dozvedela, že je aj dvojka, neváhala som ísť do kníhkupectva a pustiť sa do nej. Enja opäť nesklamala a toto druhé pokračovanie malo veľmi blízko k prvej knihe. Takou malou zvláštnosťou bolo to, že kapitoly boli písané buď zo Simoninho alebo Benovho pohľadu (veľmi zaujímavé čítanie).
Obálka tejto knihy je celkom pekná, mne sa hlavne páči tá fialová. Vedela by som si predstaviť aj krajšiu obálku, no čo už.
Našťastie dej nesklamal. Do Bena som sa opäť zamilovala a tento krásny príbeh som si ešte raz obľúbila. Veľmi sa mi páčil Ben, ako sa zmenil- bol silný, no zároveň váhal a... miloval. Ako sa dokázal vysporiadať so životom a aj s tým, čo mu priniesol.
Simona sa mi tiež páčila. Jej myšlienky a celá osoba sa až tak nezmenili. No zároveň ma hnevala tým, že sa nedokázala brániť, keď jej niekto ubližoval.
Každopádne, kniha je úchvatná, veľmi sa mi páčila. Je nabitá napätím, romantiky, zatrpknutosti, ale aj odpúšťania a voľnosti. Ten, kto si prečítal Čo koho do toho, by sa mal určite pustiť aj do tejto knihy, lebo je to neodlúčiteľná časť Benovho a Simoninho príbehu. Odporúčam teda priaznivcom prvého dielu a romantikcým dušiam (no jednotku si musíte prečítať!!) a takisto čitateľkám E. Rúčkovej. Knihe dávam plný počet hviezd, lebo bola výborná, rýchlo sa čítala a vzbudzovala vo mne emócie.


Komentáre

  1. Super recenzia...Očistný debakel bolo skvelé pokračovanie Čo koho do toho :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Mne sa kniha tiež neskutočne páčila! :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky