Tipy na knihomoľské Vianoce! (Časť druhá: Neknižné darčeky)

Nie vždy je ľahké vybrať spomedzi obrovského výberu kníhkupectiev tú správnu knižku ako darček. Preto som sa rozhodla podeliť sa s vami o niekoľko tipov na neknižné darčeky. 

1. ZÁLOŽKY  
Viem, dalo sa to čakať. Pre mňa osobne sú však krásne záložky darom z neba. Existuje neskutočne veľa typov- látkové, papierové, drevené, malé, veľké, farebné, čiernobiele, ozdobené, minimalistické, tlačené, kreslené... Je ich neuveriteľne veľa. Myslím si, že je to perfektný nápad na darček, ak práve nemáte veľmi veľký rozpočet a ste natoľko šikovný, aby ste sa inšpirovali obrázkami na internete. Skúste si vyhľadať DIY návody podľa náročnosti na ktorú sa cítite, pridajte venovanie, citát, fotku (naozaj čokoľvek) a danú osobu rozplačete od šťastia. Ak si však netrúfate, zájdite do kníhkupectva či papiernictva. Nedávno som našla jednu úžasnú stránku, kde okrem zápisníkov majú aj úžasné záložky. 



2. TRIČKÁ, PONOŽKY A INÉ VECI, KTORÉ POHLADIA PO DUŠI 
Všetci dobre vieme, že každý má dostatok tričiek, ponožiek, čiapiek a dokonca aj mikín. Ak by ste však mali chuť zainvestovať do kusu nejakého oblečenia s knihomoľským motívom, prípadne s logom obľúbenej knižnej série či seriálu, trafili by ste klinec po hlavičke. Ak váš priateľ obľubuje nie veľmi známu sériu, risknite to a pokúste sa o handmade výrobok (pokojne aj zápisník s dorobenou obálkou).  



3. HRNČEK
Rozhodla som sa hrnčekom venovať špeciálnu kategóriu, pretože podľa môjho skromného úsudku sú nenahraditeľné. Sama ich mám len zopár, ale nadovšetko ich milujem. Musím sa priznať, že nemám žiadnu šálku vyslovene knihomoľskú, lebo som sa ešte nestretla s takou, ktorá by mi vyrazila dych (usilovne hľadám). Nechajte sa inšpirovať rôznymi motívmi na internete alebo si ani netrápte hlavu a rovno choďte do kamenných obchodov. Hrnčeky sú úžasné v tom, že si na nich každé ráno osoba môže prečítať obľúbený citát alebo sa pozrieť na svojich milovaných hrdinov, ktorí mu zlepšia deň. Ja osobne odporúčam túto stránku



4. PLAGÁTY 
Tu platia dve pravidlá: 1, pekný obrázok a 2, kvalitný papier. Viac nepotrebujete. Priznávam, že sa už trochu opakujem, ale plagáty, rovnako ako iné vecičky inšpirované obľúbenou sériou či seriálom, urobia knihomoľom druhú najväčšiu radosť na svete (hneď po knihách). Skúste pohľadať plagáty s nevšedným obrázkom alebo trefným citátom. Naozaj nič nepokazíte. 



5. AJ SAMOTNÉ ČÍTANIE JE KRÁSNE
Deka, vankúš, obal na knihy... čokoľvek. V tomto vianočnom období nie je od veci obdarovať osobu svetielkami (všetci vieme aké to je krásne a vianočné), ktoré môžete ozdobiť malými vytlačenými fotkami či spomienkovými predmetmi. Je naozaj len na vás, čo vyberiete, ale nezabúdajte, že každá drobnosť sa počíta. 



Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky