NOVEMBER 2014: Tešíme sa na...

Vybrala som šesť titulov, ktoré majú vyjsť v novembri. Sú to aj romantické príbehy, fantasy, no aj ten žáner, ktorý vám po dočítaní spôsobí malé zimomriavky. Možno vás niektoré tituly tak oslovia, že sa hneď preklikáte na internetové kníhkupectvo a knihu si objednáte. Alebo nájdete darček pre svojho blížneho, či prídete na to, o akú knihu si napíšete Ježiškovi. Tak tu ich máme:
Život jedna báseň- Colleen Hooverová 

Laykenini rodičia sa nevedeli dohodnúť: matka ju chcela pomenovať Layla podľa piesne Erica Claptona, otec navrhoval meno Kennedy podľa Kennedyovcov – hociktorého z nich. Kompromisom vzniklo meno Layken. Dnes už má dievča osemnásť, končí strednú školu a ocitne sa v novej životnej situácii: otec umrel a matka aj mladší brat potrebujú jej pomoc. Navonok pôsobí pokojne a vyrovnane, no v skutočnosti trpí a stráca nádej v budúcnosť.
Celá rodina sa z finančných dôvodov presťahuje na druhý koniec krajiny, do Michiganu. Tu sa Layken zoznámi s príťažlivým dvadsaťjedenročným susedom Willom s veľkou vášňou pre slam poetry, slamovanie. Aj on sa stará o mladšieho súrodenca. Veľmi skoro sa medzi nimi vytvorí mocné puto a Laykenin život odrazu dostáva novú iskru.
Po nádhernom prvom rande mladý pár čaká ohromujúce zistenie. Musia sa vyrovnať nielen so silami, ktoré ich k sebe priťahujú, ale najmä s tými, ktoré ich chcú od seba odtrhnúť. Ďalší úder nedá na seba dlho čakať, ale tentoraz sa Layken nemieni vzdať tak ľahko. A keď chýbajú obyčajné slová, svoje city možno najlepšie vyjadriť veršami... 

Syn- Jo Nesbo 
Jo Nesbova kniha s novými hrdinmi!

Sonny je navonok poslušný väzeň. Odsúdili ho v osemnátich rokoch za dve brutálne vraždy, ktoré nespáchal. V modernej väznici, z ktorej sa údajne nedá ujsť, slúži ostatným väzňom ako spovedník a dáva im rozhrešenie. Hlavný inšpektor Šimon Kéfas je policajt zo starej školy. Sonnyho otec bol jeho kolega, kým nespáchal samovraždu. V liste na rozlúčku sa priznal k rozsiahlej korupcii. Sonny ho dovtedy vnímal ako dokonalého človeka, pre Šimona bol blízky priateľ. Ten list však obrátil ich svety naruby. Všetko sa zmení, keď jedna z väzenských spovedí odkryje ďalšie otcovo tajomstvo. Sonny utečie z väzenia a honba za pravdou a spravodlivosťou sa začína. 


Eleanor a Park- Rainbow Rowellová 
Obaja majú šestnásť, sú spolužiaci a sú úplne iní ako ostatní.

Eleanor
Červenovláska z chudobnej rodiny. V jednej izbe sa tlačí so štyrmi súrodencami. S nevlastným otcom sa neznáša pre jeho násilnícke sklony. V škole je nová a nepatrí k obľúbencom – nenosí značkové oblečenie, lebo jej rodičia na to nemajú, nie je štíhla ako spolužiačky a na jej vtipných hláškach sa nikto nesmeje.
Park
Jeho rodina netrpí núdzou, ale Park nemá rád sám seba. Chýbajú mu svaly bejzbalistu, výška basketbalistu a sebavedomie amerického tínedžera z nebraskej Omahy. Parkovu matku si totiž otec priviedol z Kórey a syn zdedil jej ázijské črty. A tak si najradšej číta komiksy, počúva obľúbenú hudbu a v školskom autobuse sedí sám.
Až kým jedného dňa nenastúpi istá červenovláska a nikto – okrem neho – ju k sebe nepustí sadnúť.
Eleanor a Park nie sú hlúpi a vedia, že prvá láska takmer nikdy nevydrží. Sú však aj dosť zúfalí a dosť odvážni, a tak to spolu skúsia... 

Čo sa stalo v dome anjelov- Marta Gergelyová 

Niekto si hľadá predkov v ďalekej cudzine, iný sa priamo v rodnom meste dozvedá zdrvujúcu pravdu o vlastnom pôvode. Za akých okolností stretáva starnúci a práve nezamestnaný Američan Bob Ryan mladú nadanú Slovenku Alžbetu Kováčovú a múzami nepobozkanú Maeve Geraghtyovú, bankovú úradníčku, ktorá sa zaoberá aj skúmaním rodokmeňov? A kto je zelenooká Serafína, tá zvláštna, divá kráska uväznená v Dome anjelov, bývalej zemianskej kúrii obkolesenej tajuplným parkom? Čo priťahuje samoľúbu šéfku Domu anjelov Evelínu Révayovú k voňavému jazmínu rastúcemu v skrytom zákutí parku? O tom rozpráva nezvyčajný príbeh o láske, vášni, nenaplnených túžbach a nevyspytateľnosti ľudskej identity. 

Hnev- J.R. Wardová 

„Jim Heron, ty sa postaráš o spásu sveta.“
Sedem smrteľných hriechov. Sedem duší, ktoré treba oslobodiť. Nastáva ďalší desivý zápas medzi démonom a Jimom Heronom, padlým anjelom so zatrpknutým srdcom. Neľútostný boj, v ktorom možno stratiť všetko.
Mels Carmichaelová, reportérka Caldwellského kuriéra, prežije hrozivo vyzerajúcu nehodu, keď sa pred miestnym cintorínom pod kolesami jej auta nečakane ocitne neznámy muž. Po zrážke Mels navštívi tajomného cudzinca v nemocnici, ale ten si pre amnéziu nepamätá vôbec nič zo svojej minulosti. Mels očarí drsný chlapský šarm cudzinca a zaujme ju jeho nejasná totožnosť. Je predsa reportérka, preto sa rozhodne rozlúštiť záhadu a poskytnúť tak neznámemu pomoc. Pri pátraní však čoskoro pochopí, že oboch zasiahla nielen temná mužova minulosť, ale aj dosiaľ nepoznané city.
Ako sa tajomnému mužovi postupne vracajú tiene spomienok, z milosrdného zabudnutia sa vynárajú hrozivé skutočnosti z minulosti plnej násilia a surového zabíjania medzi pozemskou a nadpozemskou ríšou. Dvojica spoznáva, že nič nie je ani mŕtve, ani pochované. Najmä keď sa Melsin milenec chytí do pasce boja medzi anjelmi a démonmi, odohrávajúceho sa bez akýchkoľvek pravidiel. Rozhodne sa odčiniť svoje skutky a zničiť tieňovú organizáciu, ktorú dlhé roky budoval, a tak dokázať Mels, že jeho city k nej sú ozajstné a nesebecké. 

Plameň túžby- Erik Axl Sund 

Práca policajnej komisárky Jeanette Kihlbergovej pri riešení prípadov mŕtvych chlapcov prisťahovalcov sa preruší, keď v Štokholme takmer rituálnym spôsobom zavraždia úspešného podnikateľa. Viacero zvláštnych detailov poukazuje na to, že ide o pomstu. Ale pomstu za čo?
Psychologička Sofia Zetterlundová pomáha pri vytváraní profilu páchateľa. Všetko sa komplikuje, keď vzťah medzi ženami prekročí hranice priateľstva. Jeanette pokračuje v hľadaní nezvestnej Victorie Bergmanovej. Pátranie vedie do internátnej školy v Sigtune, ale aj do Dánska a k udalostiam, ktoré sa odohrali v minulosti. Sofia Zetterlundová sa venuje psychologickej praxi a popritom hľadá svoje pravé ja... 

Mňa osobne oslovila kniha Život jedna báseň a Eleanor a Park. Veľmi po nich túžim! Námety ma oslovili a od Hooverovej som čítala Beznádejnú a to bolo teda parádne čítanie. 
Tak toľko asi odo mňa. 
A čo oslovilo vás? 

Komentáre

  1. Na Eleanor a Park sa veľmi teším a knihu Život jedna baseň si kupim neskôr ak ma zaujme kniha Beznajdena alebo si ju kupím len tak spontane :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi dobré novinky si vybrala :) Hlavne Život jedna báseň a Eleanor a Park. Na tie sa teším.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Eleanor a Park :) ♥ Čoskoro budem čítať, včera som si objednala spolu s ďaľšími 4 knihami :) A chcela by som takisto prečítať Život je jedna báseň :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky