Byť šťastnou sa oplatí

"Nečakajte a buďte šťastné hneď." 

Autor: Kate Hudson, Billie Fitzpatrick                                            

Počet strán: 255 
Žáner: motivačný 
Vydavateľstvo: Motýľ 
Rok: 2016 

Pôvodná anotácia: 
Byť šťastnou sa oplatí je vnímavý a veľmi osobný náhľad na zdravie od ženy, ktorá sa riadi tým, čo hovorí.
Úspešná herečka Kate Hudson, ktorú preslávili herecké úlohy v známych amerických filmoch, odhaľuje vo svojej knihe vlastné tipy pre krásne a zdravé telo, ako aj šťastný a harmonický život.
So svojimi čitateľkami sa s láskou delí o to, ako sa jej podarilo spojiť sa so svojím vnútorným ja a porozumieť potrebám svojho tela, pričom toto poznanie opiera o štyri základné piliere:
  • intuitívny vzťah s vlastným telom
  • zdravé stravovanie
  • prebudenie svojho tela
  • meditáciu a zázrak vnímavosti
Ako Kate Hudson priznáva, väčšinu týchto vecí sa postupne naučila od svojej mamy, Goldie Hawn, taktiež slávnej hollywoodskej herečky, ktorá je známa svojím zdravým životným štýlom a stabilným manželstvom.
Nechajte sa inšpirovať tipmi a poznaním Kate Hudson, a aj vy sa postupne začnete cítiť seba-vedome, vynikajúco a nájdete vlastnú vnútornú harmóniu. Veď byť šťastnou sa rozhodne oplatí. No neznie to lákavo? 

Moje hodnotenie: 
V dnešnej dobe si môže knihu napísať naozaj hocikto. A špeciálne ten, kto je slávny, svet mu stojí pri nohách a kniha má reklamu už len preto, lebo je jeho meno na obálke. Veď knihy píšu aj takí herci ako Cameron Diaz, Drew Barrymore, David Duchovny či známi youtuberi. Keď som sa dozvedela o tejto knihe, zaujala ma nielen pozitívnym názvom, ale aj jej autorkou, pretože Kate Hudson mám naozaj naozaj rada. 

Kate Hudson s výtlačkom svojej knižky
V knihe Byť šťastnou sa oplatí nerozpisuje svoj životný príbeh, úspechy a neúspechy. Táto kniha totiž vôbec nie je o nej, ale o vás. Nikdy by som si nebola pomyslela, že hollywoodska herečka by mohla mať takéto myšlienkové pochody (nič v zlom samozrejme), pretože už po prológu som nadobudla pocit, že táto kniha možno naozaj má nejaké posolstvo a nie je to len nejaká reklama, ktorá má z verných fanúšikov vyžmýkať prachy.  

Kniha je spracovaná naozaj veľmi pekne, pretože na kvalitnom papieri sa mieša Katin text s jej veselými, často až úsmevnými fotografiami. Takže o čom táto celá kniha je? Je predsa o tom, ako vám Kate tak trochu chce otvoriť oči. Z jej slov, ktoré položila na papier, sála šťastie a presvedčenie, že ona ten vnútorný pokoj asi naozaj našla. A teraz je rad na vás. Spočiatku Kate začína svoje rozprávanie úplne od piky: rozpráva o tom, ako sa jej podarilo nájsť vnútorné šťastie, ako si ho udržuje a ak ho môže dosiahnuť každá jedna osoba na tejto planéte, ak bude naozaj chcieť.  
"Prestaňte sa odsudzovať, prestaňte sa porovnávať s druhými. Buďte vďačné za to, čo máte."
Nenachádza sa tu len prázdny text, ale aj mnoho cvičení, nápadov a voľných riadkov, kde si máte zaznamenávať svoje pocity. Už hneď na začiatku vás autorka oboznámi s faktom, že budete potrebovať nejaký zápisník, do ktorého si budete zaznamenávať svoje pocity, nápady, myšlienky. Bude to niečo ako vás osobný denník a tzv. "filter" od dnešného uponáhľaného sveta. Okrem tohto cvičenia v knihe nájdete aj mnohé iné vrátane rôznych testov (test vašej "dóše"- typ človeka podľa ajurvédy, telesného profilu, stresovej záťaže atď.). Ako som už hovorila, Kate začne úplne primárne: od stvorenia ľudskej bytosti, cez vaše telo do duše až ku každodennému fungovaniu. 


Okrem mnohého rozpitváva a radí v oblasti duchovenstva (meditácia, uvažovanie) a stravovania (očisťovanie, jedlá). Ja som si napr. na knihe vážila to, že Kate do nej zakomponovala vlastné rady a tipy, ktoré má odskúšané. A vďaka viacerým testom sa (možno) sami dozviete o sebe viac ako by ste povedali. Knižka vás istým spôsobom zaradí do istej kategórie a ďalej ju budete už vnímať inak a upriamovať pozornosť na ten typ osoby, do ktorého zapadáte.  

V konečnom dôsledku by som rada dodala, že počas čítania tejto knihy som naozaj cítila niečo viac. Mne osobne dala veľa nového a otvorila mi myseľ ešte väčšmi. Kate svojim čitateľkám radí, že majú počúvať svoje telo, nájsť si na seba čas, kvalitne sa stravovať a venovať každý deň nejaký čas svojmu pokoju v duši. Pre tých, ktorí hľadajú inšpiráciu či pozitívne myšlienky ospevujúce život radím, aby dali tejto knihe šancu.  

Za knižku ďakujem vydavateľstvu Motýľ! :) 


Komentáre

Obľúbené príspevky