Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad

Láska si vás vždy nájde. Presvedčte sa, že aj za dvadsaťštyri hodín si môžete nájsť človeka, ktorého budete ľúbiť. Môže vám to potvrdiť aj štatistika... 

Autor: Jennifer E. Smithová                                                           
Počet strán: 207 
Žáner: romantika 
Vydavateľstvo: Ikar 
Rok: 2012 

Anotácia: 
Sedemnásťročná Hadley mala splniť iba jedinú úlohu- stihnúť lietadlo do Londýna. Jej otec sa druhý krát žení so ženou, ktorú Hadley nepozná, no už teraz ju nenávidí. Táto úloha však pre Hadley bola asi príliš náročná alebo jej bolo súdené nestihnúť lietadlo. Chybali jej len štyri minúty. Štyri minúty! Tak  si musí Hadley počkať na letisku na ďalší let zo Spojených štátov do Londýna. 
Okrem tohto neúspechu však Hadley prežíva vnútorný boj. Je sklamaná zo svojho otca, ktorý rodinu opustil pre inú ženu. Čo ak ju už vôbec nemá rád a pozval ju iba formálne? Hadley naozaj nevie, načo tam má ísť, keď po tom netúži. A odrazu... jej spadne kniha. Neznámy okoloidúci jej pomôže. Pre ňu úplne neznámy krásny chlapec, o ktorom sa neskôr dozvie, že sa volá Oliver. Zhodou náhod má presne ten istý let ako Hadley. Oliver sa narodil v Londýne, ale študuje v Spojených štátoch, aj keď Hadley nechce povedať čo. Aj napriek tomu sa majú o čom rozprávať. Pomaly sa vtipnými rozhovormi zblížia a namotajú sa na seba. Hadley začína byť čím ďalej, tým viac namotaná na Olivera. Oliverovi sa pritom zdôverí, prečo do Londýna ísť nechce a akú úlohu asi hrá v otcovom živote. Síce je Hadley úprimná, Oliver sa stále tvári smutne a tajomne, no Hadley nepovie nič.
Čím je poznačený Oliver? A prečo to pred Hadley tají? 
Keďže bude Hadley spolu s Oliverom letieť do Londýna, majú si čo povedať a spoločne sa zasmiať, no nesmieme ignorovať fakt, že v hlavnom meste Anglicka sa ich chodníčky rozdelia a už sa nikdy neuvidia. Hadley sa len modlí, aby to takto neskončilo. Prečo by aj malo? Veľa lásky cez svoj život neprežila a Olivera nechce stratiť. Ona má ísť na svadbu, teda niekde úplne inde ako on a, zdá sa, že Olivera to trápi ešte viac ako ju a Hadley mu nie je ľahostajná... 

                                                                                    Moje hodnotenie: 
Neodopriem si pochváliť úžasnú obálku, kde disponuje čiernobiela fotografia a veľké originálne písmo. Obálka určite pasuje k príbehu a aj zaujme v kníhkupectve.
Čo sa týka príbehu, ani sa mi nechce veriť, že zachytáva len dvdsaťštyri hodinový úsek. Aj keď sa priznám, že knihu som za deň prečítala. Príbeh na prvých stranách nie je až tak pútavý, no po takých dvadsiatich sa príbeh rozbehne a čitateľa vtiahne do deja, rovnako ako mňa. Treba si aj zvyknúť na príbeh písaný v tretej osobe.
Čo sa týka postáv, do Hadley sa okamžite zamilujete a ak ste žena, tak do Olivera ešte viac. Autorka ho opísala za príťažlivého, tajomného a pekného Londýnčana. Príbeh medzi Hadley a Oliverom je veľmi citlivý a jemný. Autorka sa naozaj pohrala s myšlienkou o osude a náhode. Je jasné, že táto náhoda nebola "prirodzená", no možno to nie je nereálne. V knihe je veľa krásnych scén a myšlienok, treba si ich začať písať! Väčšinou sa hovorí o láske, či ľudskej povahe a nepredvídateľnosti. No naozaj pekné myšlienky, či citáty a štatistiky sa vám zaryjú hlboko do pamäte, lebo možno v smutných chvíľach si na ne spomeniete a povzbudia vás.
Mňa osobne knižka prekvapila, nečakala som od nej až tak hĺbavý a dojímavý príbeh- kniha vyzerala na tenkú povrchnú lovestory. Do príbehu som sa okamžite zamilovala a za deň bol prečítaný a určite si knihu ešte raz prečítam. Preto ju odporúčam ďalej- aj pre tie dvanástky, je to naozaj slušný román, kde ide hlavne o city a myšlienkové pochody mladého človeka.
Kniha si zaslúži päť hviezdičiek, hlavne preto, lebo ma prekvapila a na málo stranách je zaujímavý príbeh s rýchlym spádom. Je to zároveň aj príjemná oddychovka, vhodná aj na odreagovanie a oddych.


Komentáre

  1. Též jsem tuto knihu zrovna dočetla a hned se z dojmu na ni vypsala :) Docela se mi líbila, nemůžu říct že ne, ale do 5 (i 4) hvězdiček mi přece jen něco chybělo :) Pěkně napsaná recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky