Džínsový denník 3

Paula Semoková nám opäť dá šancu nahliadnuť do jej denníka plného sladkého humoru. Jej pozornosť sa opäť točí okolo Lukáša. Sú obidvaja zrelí na vážny vzťah? A čo stará dobrá partia? Podarí sa im dať ju... opäť dokopy? 

Autor: Zuzka Šulajová                                                          
Počet strán: 440 
Žáner: romantika, denník 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ 
Rok: 2012 

Anotácia: 
Toto tretie pokračovanie sa dá pokojne nazvať za "vynútene dielo pre fanúšikov". Autorka pôvodne v pláne nemyslela na pokračovania, no už len kvôli prosbám fanúšikov sa tretieho dielu dočkali. Vraj, že naposledy. Našťastie, vyšla už štvorka, ale o tom, po tom... 

Paula Semoková tak ako ostatní smrteľníci- dospieva, či zreje? Jej vytúžený chlapec- Lukáš je jej stále po boku. Síce rodičia si to až tak neprajú a nedá sa povedať, že by boli nejako ústretoví, Paula im zatiaľ plná elánu oponuje. Veď keď je človek zamilovaný... 
Denisa, Gabriela a ostatné Pauline kamarátky pri Paule stále stoja a keď potrebuje babskú radu, obidve sú tu pre ňu. Denisa je šťastná a jej povaha "dračice" je stále prítomná. Gabriela o svoje čarodejnícke schopnosti zatiaľ neprišla. Žiaden taký nejaký závažný, či prelomový moment nevznikol, ale... 
Stará dobrá partia je tak trošku "rozporcovaná" kvôli škandálu s denníkom. No samozrejme, že sa nepohádali na život a na smrť. Niektorí su spolu, niektorí sú zranení, či urazení, no aj to patrí k životu. 
Malý šok pre Paulu bude, keď jej Lukáš oznámi, že sa chystá ísť do Anglicka. Nie na nekonečne dlho, no ten čas bude Paulu veľmi bolieť. Lukáš s argumentom, že by sa chcel naučiť jazyk atď., Paulu tak obmäkčí, že to nejako prijme (niežeby to od nej záležalo). Malý zádrhel však Paula vidí v tom, kto tam s ním ide... Erika. E-R-I-K-A!! Najväčšia kočka, na ktorú sa každý lepí bude očividne stále s Lukášom, keďže sa tam budú jediní poznať. Paulu tento fakt dosť znepokojuje, pretože poslednú dobu sa Lukáš a Erika k sebe celkom priateľsky správali. Je toto pomsta? 
No Paula nebude tiež malé neviniatko, pretože keď nebude Lukáš prítomný, Paula sa zoznámi s Lukom, s ktorým sa zoznámi na diske. Luk je skratka pre meno Lukáš. Luk robí barmana. Paula sa s ním bude pomaličky zbližovať. Dlhé rozhovory, vychádzky a kone... to je iba začiatok. 
K tomu všetkému neďaleko zvoní na poplach škola. 
Prežije Paulin a Lukášov vzťah? Vráti sa Lukáš na Slovensko? A čo sa stane s ich dobrou starou partiou vrátane Patrika? Rozlúčia sa v dobrom? Zaujímavé čítanie a odpovede na tieto otázky hľadajte v Paulinom denníku číslo tri. 

                                                                                    Moje hodnotenie: 
Tento denník je zo všetkých najhrubší, no mne sa nezdal až tak dobrý. Bol neodolateľný, vtipný, romantický, no mne osobne sa zdal trošku pridlhý a najnezaujímavejší zo všetkých štyroch.
Čo sa týka obálky, obálka sa mi páči, nože by mi nejako vyrazila dych, sa povedať nedá.
Kniha je opäť typická pre denník- riadkovanie, typ písma, dĺžka zápiskov, Pauline postoje. Som rada, že autorka nevyšla z cviku.
V knihe boli aj zaujímavé časti, romantické, vtipné. Nechýbalo mu nič, no mne sa nezdal až taký dobrý. No určite by ste ho nemali vynechať! Zamilujete sa v ňom ešte viac do Lukáša, aj keď istú chvíľu budete na ihlách.
Zároveň je táto knižka ako stvorená na upršané dni, či nudné chvíľky. Pár krát sa od srdca zasmejete, prekvapíte a zamilujete sa do Paulinho života.
Postavy sa ešte viac vykrištalizujú, charaktery vyplávajú na povrch a tak sa viac vcítite do príbehu.
Knihu odporúčam každému, kto Džínsové denníky čítal. Tak šup šup do obchodu, pretože na svete je už štvrtý diel, ktorý určite odporúčam :)
Knižka si zaslúži štyri hviezdičky. Myslím si, že presne vypĺňa ich hodnotu.


Komentáre

Obľúbené príspevky